Oikein

Googlen EU-alueella asuvan käyttäjän suostumuskäytäntö: Mitä yritysten on tiedettävä


Kuva kädestä, joka pitelee puhelinta ja jonka näytöllä näkyy Google-hakusivu

Googlen EU-alueella asuvan käyttäjän suostumuskäytäntö määrittää erityiset vaatimukset, joita julkaisijoiden, mainostajien, yritysten ja muiden osapuolten on noudatettava käyttäessään Googlen palveluita, kuten Google Adsia. Käytäntö heijastaa Euroopan tietosuojalakien, erityisesti GDPR:n ja sähköisen viestinnän tietosuojadirektiivin vaatimuksia, ja koskee siksi käyttäjiä, jotka on suunnattu loppukäyttäjille Euroopan talousalueella (ETA) ja Isossa-Britanniassa. Käyttäjät, jotka eivät noudata Googlen EU-käyttäjien suostumuskäytäntöä, eivät voi käyttää Googlen palveluita verkkosivustollaan. Alla tarkastellaan tarkemmin politiikkaa ja toimia, joihin yritysten tulisi ryhtyä.

Vuonna 2015 käyttöön otettu EU:n käyttäjän suostumuspolitiikka on muuttunut merkittävästi erityisesti vuonna 2018, jolloin GDPR astui voimaan. Näiden muutosten taustalla on tarve vahvistaa käyttäjien suostumusmenetelmiä, jotka edellyttävät käyttäjien antamaan tietoinen ja nimenomainen suostumus, ennen kuin evästeitä ja muita seurantatekniikoita voidaan tallentaa tai käyttää heidän laitteilleen. Ja Googlen toukokuussa 2022 tekemän päivityksen myötä yritys on täyttänyt tämän vaatimuksen vaatimalla Google Adsin ja muiden palveluiden käyttäjiään hankkimaan kelvollisen suostumuksen käyttäjiltä Euroopan unionissa (EU/ETA) ja Isossa-Britanniassa.

Googlen EU-alueella asuvan käyttäjän suostumuskäytäntö edellyttää erityisesti, että verkkosivustojen ylläpitäjät ja sovellusten kehittäjät tarjoavat loppukäyttäjille selkeää ja helposti saatavilla olevaa tietoa heidän henkilötietojensa keräämisestä ja käsittelystä. Niiden on myös tunnistettava jokainen osapuoli, joka on vastaanottanut käyttäjiltä henkilötietoja saadakseen heidän suostumuksensa evästeiden tai mobiilitunnisteiden käyttöön.

Kenen on noudatettava Googlen EU-alueella asuvan käyttäjän suostumuskäytäntöä?

EU:n käyttäjien suostumuskäytäntö koskee ensisijaisesti verkkosivustojen ylläpitäjiä, sovelluskehittäjiä ja mainostajia, jotka käyttävät Googlen tuotteita ja on kohdistettu loppukäyttäjiin Euroopan talousalueella (ETA) ja Isossa-Britanniassa (Yhdistynyt kuningaskunta). Tämä tarkoittaa, että mainostajien ja verkkosivustojen ylläpitäjien, jotka käyttävät Googlen tuotteita, kuten Google Adsia ja Google AdSensea, on noudatettava tätä käytäntöä. Muuten Google-profiilisi estetään!
ETA-alueeseen kuuluvat EU-maat sekä Islanti, Liechtenstein ja Norja. Jos toimit ETA:ssa tai Isossa-Britanniassa ja verkkosivustosi tai sovelluksesi on suunnattu käyttäjille näillä alueilla, sinun on noudatettava tätä käytäntöä.

Miten EU:n käyttäjän suostumuskäytännön noudattaminen voidaan varmistaa?

EU:n käyttäjän suostumuskäytännön noudattaminen voidaan varmistaa

  • Selkeän ja helposti saatavilla olevan tiedon tarjoaminen käyttäjille heidän henkilötietojensa keräämisestä ja käytöstä, esim. B. tietosuojakäytännön tai evästekäytännön kautta yrityksesi toiminnasta riippuen.
  • Hanki käyttäjiltä nimenomainen suostumus esimerkiksi ”Hyväksyn”- tai ”Hyväksyn”-painikkeiden, evästebannerin tai evästevaroituksen avulla.
  • Tunnista kaikki osapuolet (mukaan lukien Google), joilla on oikeus kerätä henkilökohtaisia ​​tietoja käyttäjiltä, ​​ja jaa nämä tiedot käyttäjien kanssa. Voit myös näyttää tämän luettelon evästebannerissasi.
  • Linkki Googlen tietosuojakäytäntöön ja käyttöehtoihin antaaksesi käyttäjille tietoa siitä, miten Google käyttää heidän henkilötietojaan.
  • Ja mikä tärkeintä, käytä Consent Management Platformia (CMP), kuten consentmanager , yksinkertaistaaksesi kaikkia yllä olevia vaiheita.

Kriteerisi CMP:n valitsemiseksi noudattamista varten:

Suostumusmekanismeja voidaan luoda useilla eri tavoilla, mukaan lukien sisäiset ja ulkoiset suostumuksen hallintaalustat.

Google tarjoaa luettelon sertifioiduista suostumusratkaisuista (kuten me!) Ad Managerille ja AdMobille, jotka auttavat tehostamaan vaatimusten noudattamista. Yhteistyö CMP:n kanssa ja puitteiden, kuten IAB Europen Transparency and Consent Framework (TCF), käyttö voi varmistaa vaatimustenmukaisuuden.

Kun valitset CMP:tä EU:n käyttäjän suostumuskäytännön mukaiseksi, seuraavat kriteerit tulee ottaa huomioon:

  • Ratkaisun pitäisi mahdollistaa käyttäjien selkeä ja tietoinen suostumus evästeiden ja henkilötietojen käyttöön.
  • Sen pitäisi tarjota mukautusvaihtoehtoja, jotka vastaavat erityisiä olosuhteitasi ja käyttäjille tarjottavia vaihtoehtoja.
  • Se tulisi integroida IAB Europen Transparency and Consent Frameworkiin (TCF) , koska Google on ilmoittanut, että Googlen sertifioimien CMP:iden on toimittava TCF:n kanssa voidakseen näyttää mainoksia ETA-alueella ja Isossa-Britanniassa. Aloita nyt varmuuden vuoksi consentmanager , joka on Googlen sertifioima alustasi.
  • Ratkaisun pitäisi pystyä tunnistamaan kaikki käyttäjätietoja keräävät osapuolet, mukaan lukien Google, ja paljastamaan nämä tiedot käyttäjille.
  • Sen pitäisi tarjota mekanismi käyttäjien suostumuksia koskevien tietojen säilyttämiseksi.

Googlen sertifioiman suostumusten hallintaalustan consentmanager avulla teet oikean (ja vaatimustenmukaisen) valinnan. Aloita tänään!


lisää kommentteja

Digital Services Act
Oikein

Koskeeko digitaalisten palveluiden laki (DSA) myös yritystäsi? Online-alustoilla on lisävelvoitteita

Digipalvelulaki asettaa verkkoalustoille lisää läpinäkyvyysvaatimuksia. DSA:n mukainen verkkoalustan määritelmä saattaa koskea yritystäsi. Tämän seurauksena saatat joutua noudattamaan DSA:n lisäavoimuusvaatimuksia. Lue eteenpäin saadaksesi selville, kuuluuko yrityksesi tähän luokkaan ja mihin toimiin voit ryhtyä noudattaaksesi vaatimuksia. Mikä on digitaalipalvelulain tarkoitus? Digipalvelulaki tuli voimaan 25.8.2023 suurimpien verkkoalustojen ja hakukoneiden osalta. 17. helmikuuta 2024 alkaen DSA on täysin sovellettavissa […]
A picture of a cookies with a red circle in the middle and the caption 1st party cookies and 3rd party cookies
Uusi

Kolmannen osapuolen evästeiden poistaminen ja CMP:n suostumusalueen asetusten säätäminen

Kolmannen osapuolen evästeiden tuleva poistaminen merkitsee suurta muutosta consentmanager suostumuslaajuuksien käytössä. Kesäkuusta alkaen consentmanager ei enää aseta kolmannen osapuolen evästeitä verkkotunnuksen consentmanager .net alle. Tämän muutoksen seurauksena jotkin kolmannen osapuolen evästeiden kanssa käytetyt suostumuksen laajuusvaihtoehdot, kuten tilikohtainen suostumus ja CMP-kohtainen suostumus, poistetaan. Suosittelemme asiakkaitamme siirtymään verkkotunnuskohtaisiin suostumusasetuksiin mahdollisimman pian, sillä kesäkuuhun mennessä kaikki näitä asetuksia […]