IAB TCF 2.2: Kaikki tosiasiat, aikajana ja sen käyttö nyt

IAB on julkaissut uusimman versionsa Transparency and Consent Frameworkista (IAB TCF 2.2) ja tuo mukanaan joitakin tärkeitä muutoksia julkaisijoille.

Mikä on IAB TCF?

IAB TCF on ohjeiden ja teknisten standardien kehys, jonka avulla julkaisijat ja palveluntarjoajat voivat kerätä ja jakaa suostumustietoja, eli yksinkertaisella sanalla: TCF:n avulla palveluntarjoaja (esim. mainostaja verkkosivustollasi) ymmärtää , mitkä päätökset kävijät ovat tehneet . TCF standardoi suostumustietojen keräämisen, viestinnän ja ymmärtämisen. Näin palveluntarjoaja voi mukauttaa käyttäytymistään, esim. B. Näytä personoimattomia mainoksia tietoihin perustuvien personoitujen mainosten sijaan.

Miksi minun pitäisi käyttää IAB TCF:ää verkkosivustollani?

Periaatteessa kaikki suuret mainosyritykset tukevat IAB TCF:ää standardina ja osallistuvat toimittajina TCF Global Vendor List (GVL) -luetteloon. Näyttäessään mainoksiaan nämä yritykset luottavat IAB TCF:n kautta vastaanottamiinsa signaaleihin. Jos nämä suostumussignaalit (ns. ”TC-merkkijono”) puuttuvat, useimmat mainostajat kieltäytyvät näyttämästä mainoksia . Jos et käytä TCF:ää julkaisijana, menetät todennäköisesti mainostulojasi verkkosivustollasi.

Mitä tekemistä IAB TCF:llä on Googlen kanssa?

Google on yksi maailman suurimmista mainostoimistoista. Google AdWordsin, Google AdSensen, Google Ad Managerin, Google AdMobin tai Google AdX:n kaltaisilla palveluilla Googlella on tärkeä rooli useimmissa verkkosivustoissa, kun kyse on mainonnasta niiden verkkosivustolla. Google ilmoitti äskettäin tiukentavansa mainontakäytäntöään ja näyttävänsä mainoksia vain, jos IAB TCF 2.2 -signaali on kelvollinen . Tämä vaikuttaa sen alustoihin AdSense, Ad Mob tai Ad Manager käyttäjille ETA:ssa ja Isossa-Britanniassa. Tämä uusi käytäntö tulee voimaan tämän vuoden neljännellä neljänneksellä . Verkkosivustojen ja sovellusten, jotka haluavat näyttää Google-mainoksia, on otettava käyttöön CMP, joka tukee IAB TCF 2.2:ta ja on Googlen sertifioima .

Onko suostumusmanageri Google TCF 2.2 -sertifioitu?

Kyllä, suostumusmanager on jo käynyt läpi sekä IAB TCF:n että Googlen TCF:n sertifiointiprosessin.

Mitä eroa on TCF 2.0/2.1:llä ja 2.2:lla?

IAB TCF 2.0 julkaistiin vuonna 2019. Belgian APD:n kanssa ilmenneen ristiriidan vuoksi IAB julkaisi IAB:n uuden version (versio 2.2) joidenkin esiin tuotujen ongelmien ratkaisemiseksi. Tärkeimmät erot ovat:

  • Korkeammat vaatimukset palveluntarjoajille näytettävälle tiedolle (esim. tietoluokat, säilytysajat jne.)
  • Laillisen edun korkeammat vaatimukset ja oikeutetun edun poistaminen tiettyjä tarkoituksia varten
  • Tiettyjen teknisten ominaisuuksien poistaminen (esim. IAB TCF CMP API getTCData-komento)

Verkkosivuston tai sovelluksen omistajalle useimmat näistä muutoksista eivät vaikuta muuhun kuin pieneen näytettäviin tietoihin.

Aikajana: milloin voin aloittaa? Milloin minun pitäisi aloittaa sen käyttö?

”Vanha” TCF 2.0/2.1 on edelleen voimassa ja sitä voidaan käyttää siirtymäkauden loppuun saakka, jota jatkettiin 20.11.2023 asti . Tästä eteenpäin vain TCF 2.2 on voimassa. Suostumusmanager on jo alkanut tukea TCF 2.2 – sivustot voivat jo vaihtaa 2.0 : sta 2.2 : een tarvittaessa .

Mutta: Kaikkien palveluntarjoajien on päivitettävä rekisteröintinsä IAB GVL:ssä. Lisäksi palveluntarjoajien on päivitettävä tekniikkansa ymmärtääkseen ja tukeakseen TCF 2.2 -signaaleja. Tämä vaatii manuaalista prosessia useimpien palveluntarjoajien kanssa ja vie siksi aikaa. Siksi on odotettavissa, että monet palveluntarjoajat tarvitsevat aikaa sopeutuakseen. Siksi suosittelemme, että et vaihda IAB TCF 2.2:een ennen marraskuuta , koska tämä voi johtaa julkaisijoiden mainostulojen menetyksiin.

Miten voin aloittaa?

Jos haluat vaihtaa TCF 2.2:een, voit tehdä sen suostumusmanager-tililläsi menemällä osoitteeseen:

(vanha näkymä) -valikko> CMP:t> Muokata> Muita vaihtoehtoja> IAB TCF:

(uusi näkymä) -valikko> CMP:t> Muita vaihtoehtoja> IAB TCF:

Kysytäänkö kaikilta käyttäjiltä uudelleen, päivitänkö TCF 2.2:een?

Ei. Vanhat suostumussignaalit ovat edelleen voimassa, ja CMP käyttää niitä edelleen marraskuun 2023 jälkeen.