Puolan tietosuojaviranomaisen (UODO) presidentti järjesti 7. elokuuta yhdessä muiden viranomaisen jäsenten ja ulkopuolisten asiantuntijoiden kanssa seminaarin tukeakseen yrityksiä tämän toteuttamisessa liiketoimintaprosesseissaan. Tärkeimmät keskustelunaiheet on koottu tähän:
Ilmiantajan määritelmän laajentaminen
Seminaarin aikana selvitettiin, että ilmiantajan henkilöllisyys ei rajoitu hänen etu- ja sukunimeensä . Identiteetti sisältää myös kaikki tiedot, jotka voivat epäsuorasti tunnistaa ilmiantajan, kuten hänen työpaikkansa.
Raporttien tyypit, jotka voidaan tehdä
On herännyt kysymyksiä siitä, missä muodossa raportit voidaan tehdä ja ovatko suulliset viestintätavat, kuten puhelut, hyväksyttäviä, vaikka ne ovatkin kiistanalaisia. On kuitenkin tärkeää, että ilmiantajat voivat ilmoituksen tyypistä riippumatta olla varmoja siitä, ettei heidän henkilöllisyytensä joudu vaaraan.
Selvyyttä henkilötietojen säilytysajasta
Luennolla käsiteltiin myös selkeitä tietojen säilyttämisen menettelytapoja, sillä Whistleblower Protection Act -laki tuo mukanaan epäselvyyksiä tällä alueella. Kullekin rikkomusraportille laskettu säilytysaika voi vaihdella raportoidun rikkomuksen mukaan, mikä vaikeuttaa organisaatioiden omaksua johdonmukaisia prosesseja.
Mitä voit tehdä nyt
Jos yrityksesi toimii EU – jäsenvaltioissa ja työllistää yli 50 henkilöä , sinun on perustettava turvallinen ja luottamuksellinen ilmiantokanava .
consentmanager väärinkäytösten paljastajaohjelmisto tarjoaa kattavan tuen EU:n Whistleblower-direktiivin noudattamiseen, mukaan lukien:
- Suojattu ja anonyymi raporttien tallennus
- Saapuvien viestien hallinta
- Turvallisten raportointikanavien luominen
Aloita tästä erilliseltä ilmiantajien ohjelmistosivultamme.