Uutiskirje 2020/12

rekisterinpitäjä

GDPR:n periaate on kertoa selkeästi, kuka käsittelee mitäkin tietoja ja mihin tarkoitukseen. Varmistaakseen enemmän avoimuutta verkkosivuston vierailijalle, suostumusmanager tarjoaa nyt mahdollisuuden nimetä rekisterinpitäjä ja tietosuojavastaava suoraan suostumuskerrokseen. Ota näyttö käyttöön siirtymällä kohtaan Valikko > CMP:t > Muokkaa ja valitsemalla Näytön omistaja -valintaruutu.

Tärkeitä tuomioita Saksassa ja Ranskassa

Viime viikkoina Saksassa ja Ranskassa on tehty tärkeitä tuomioita ja päätöksiä. Saksassa Rostockin alueoikeus joutui ratkaisemaan tapauksen, joka koski sitä, mitä tietoja suostumuskerroksen tulee näyttää ja miten sen on toimittava. Tuomion johtopäätös on erityisesti, että vastaavan valinnan on oltava olemassa. Tämä tarkoittaa, että on oltava hyväksymis- ja hylkäämispainike ja ne on esitettävä ”tasa-arvoisesti”. Esimerkiksi kyseisessä tapauksessa hyväksymispainike oli väriltään vihreä ja toinen painike johti yksityiskohtaisiin asetuksiin ja oli harmaa ja siksi vähemmän tärkeä.
Suositus: Tarkista mallisi ja varmista, että niissä on hyväksymis- ja hylkäyspainike ja että ne on suunniteltu yhtäläisesti.
Lisäksi Ranskan tietosuojaviranomainen on määrännyt sakkoja. Google (100 miljoonan euron sakko), Amazon (35 miljoonan euron sakko) ja Carrefour (noin 3 miljoonan euron sakko) kärsivät. Viranomaiset ovat siksi lisääntymässä paljon ja on suositeltavaa tarkistaa suostumuskerroksen asetukset.

webinaareja

Joulukuussa järjestettiin useita verkkoseminaareja, erityisesti aloituksista ja IAB TCF v2:sta. Webinaarien asiakirjat ja videot löytyvät nyt nettisivuiltamme: https://www.consentmanager.de/wissen/videos/

Lisää uusia ominaisuuksia ja muutoksia

  • Ilmoita parannuksista
  • Automaattisen eston parannukset
  • WCAG-standardien parempi tuki
  • … ja paljon enemmän.