Aseta GDPR-evästeet oikein

Yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) on ollut voimassa kaikissa EU-maissa 25.5.2018 alkaen. Koska GDPR:n kanssa Keksit Olemme koonneet sinulle yleiskatsauksen tärkeimmistä tiedoista.

Yleinen tietosuoja-asetus

Olemme koonneet tähän yleisimmät kysymykset, jotta voimme auttaa sinua muun muassa GDPR:n, CMP:n ja suostumuksen kanssa.

Huomaa, että emme voi tarjota oikeudellista neuvontaa. Jotkut tämän UKK:n kohdat voivat myös muuttua ajan myötä tai tuomioistuimet voivat tulkita niitä eri tavalla. Siksi sinun on aina otettava yhteyttä lakimieheen!

Mikä on GDPR?

GDPR on lyhenne sanoista General Data Protection Regulation, englanniksi siitä käytetään nimitystä GDPR tai General Data Protection Regulation. Tämä on Euroopan unionin asetus, joka säätelee, kuinka yksityisten yritysten on käsiteltävä henkilötietoja. Asetus tuli voimaan 27.4.2016 ja on ollut pakollinen 25.5.2018 alkaen. Näin tulee Tietosuojastandardit kaikkialla EU:ssa yhtenäinen ja sitova. GDPR-teksti on varsin yleinen, ja se pitäisi panna täytäntöön konkreettisessa kansallisessa lainsäädännössä. Tätä varten on tarkoitettu niin sanottu ePrivacy-asetus.

Mikä on sähköisen viestinnän tietosuoja-asetus?

Sähköisen viestinnän tietosuoja-asetuksen on tarkoitus käsitellä henkilötiedot, erityisesti sähköisessä viestinnässä (Internet, sähköposti,...). Sääntöä ei pidä sekoittaa sähköisen viestinnän tietosuojadirektiiviin (”evästedirektiivi”), joka tuli voimaan ennen GDPR:ää ja rajoittaa evästeiden käyttöä. Koska GDPR-teksti käsittelee tietosuojaa yleisesti, jäsenvaltiot tarvitsevat syvempiä lakeja tai määräyksiä kattaakseen erityistapaukset ja -alueet. Erityisesti tietosuojalla Internetissä on tärkeä rooli, koska täällä kerätään ja käsitellään suuria määriä tietoa ja henkilötietoja. Samalla tietojenkäsittely on käyttäjälle suurelta osin läpinäkymätöntä, koska se tapahtuu taustalla. GDPR:n ja sähköisen tietosuoja-asetuksen yhdistelmä antaa sinulle Evästeiden käsittely korkea prioriteetti.

GDPR:n historia

Euroopan parlamentti julkaisee ensimmäisen suosituksen
EU:n kansalaisvapauksia sekä oikeus- ja sisäasioita käsittelevä farmaseuttinen komitea pitää ensimmäisen "suuntaava äänestyksensä".
Euroopan parlamentti, neuvosto ja komissio lopettavat neuvottelunsa
EU-komitea äänestää kolmen osapuolen välisistä neuvotteluista
EU:n neuvosto hyväksyy suosituksen
EU-parlamentti hyväksyy suosituksen
Säännöt astuvat voimaan
Säännöt ovat nyt voimassa kaikissa jäsenmaissa
Sähköisen viestinnän tietosuoja-asetuksen odotetaan tulevan voimaan

Kenen tulee noudattaa GDPR-evästeitä?

Verkkomainonnan osalta GDPR-evästeet vaikuttavat muun muassa silloin, kun

  • kustantaja sijaitsee EU:ssa
  • mainostaja sijaitsee EU:ssa
  • välittäjät/verkostot/välittäjät/… sijaitsevat EU:ssa
  • verkkosivuston vierailija / mainoksen vastaanottaja sijaitsee EU:ssa
  • mukana oleva kolmas osapuoli (esim. mainospalvelimen tarjoaja) sijaitsee EU:ssa

Tämä tarkoittaa, että GDPR koskee myös yrityksiä, jotka eivät sitä tee perustuu EU:hun ovat mutta Mainonta EU:n kansalaisille toimittaa.

Pysyä ajan tasalla!

tilaa uutiskirje

Olemme jo auttaneet yli 25 000 verkkosivustoa noudattamaan GDPR-, TTDSG- ja ePrivacy-standardeja...

Asiakkaidemme joukossa on joitain maailman suurimmista verkkosivustoista ja tunnetuimmista tuotemerkeistä.

… ja paljon muuta.

Huomaa: Vaikka ConsentManager CMP tarjoaa monia toimintoja, kuten kolmannen osapuolen koodien ja evästeiden eston, kaikki asiakkaamme eivät käytä kaikkia toimintoja. Älä arvioi toimintojamme vain sen perusteella, miten asiakkaamme käyttävät työkaluamme.


Mitä henkilötiedot ovat GDPR-tekstin mukaan?

Henkilötiedot vaativat erityistä suojaa. Erityisesti käyttäjän on, ellei sopimuksen täyttäminen tai oikeutetut edut sitä edellytä, nimenomainen suostumus (Suostumus) ennen kuin hänen tietojaan voidaan käsitellä, tallentaa tai välittää.

GDPR-evästeet otetaan käyttöön ja poistetaan käytöstä

Tätä suostumusta kutsutaan Osallistu nimetty. Tiedät menettelyn esimerkiksi uutiskirjeistä: Sinun on rekisteröidyttävä aktiivisesti ja jopa vahvistettava sähköpostiosoite (double opt-in). Yritykset eivät saa lähettää sinulle ei-toivottuja mainoksia.

Esimerkiksi jotkin tietosuojalait, kuten California Consumer Privacy Act (CCPA) -laki, sallivat kieltäytymisen, mikä tarkoittaa, että käyttäjät voivat kieltäytyä evästeistä. Tässä tapauksessa evästeet asetetaan oletusarvoisesti; vierailija voi poistaa sen valinnan.

Asianosaisten erityisoikeudet

  • Tietovelvollisuus Vastuuhenkilö: Sinun tulee informoida kävijää kattavasti ja täydellisesti tietojen käsittelystä. Tämä sisältää myös tarkoitukset/tavoitteet/aikeet ja muut vastaanottajat, kuten kolmannen osapuolen palveluntarjoajat. Sinun tulee myös ilmoittaa käyttäjälle hänen oikeuksistaan GDPR-evästeilmoituksessa
  • oikeus antaa tietoja: Asianomaisen pyynnöstä sinun on annettava täydelliset tiedot siitä, oletko ja mitä tietoja olet tallentanut tai luovuttanut, mihin tarkoitukseen jne.
  • Oikeus oikaisuun: Jos käyttäjä antaa suostumuksensa tietojen käsittelyyn, sinun on pyydettäessä korjattava tai päivitettävä ne.
  • Oikeus poistoon ("Unohdetuksi tuleminen"): Käyttäjä voi peruuttaa suostumuksensa sekä määrätä välittömän poistamisen.
  • Oikeus rajoittamiseen käsittelystä: rekisteröity voi pyytää sinua rajoittamaan kerättyjen tietojen käyttöä, vaikka aikaisempi suostumus olisi edellyttänyt laajempaa käsittelyä.

Mitä GDPR-evästeet tarkoittavat verkkomarkkinoinnissani?

GDPR:llä on seuraava merkitys erityisesti verkkomainonnassa:
  1. The evästeiden asettaminen ei ole enää mahdollista ilman suostumusta. Tämä tarkoittaa, että voit seurata vain toimintoja, joihin käyttäjä on antanut nimenomaisen suostumuksensa. Kaikki muut evästeet on estettävä. Tarvitset GDPR-evästeilmoitustekstin.
  2. The Tallenna tietokoneelle henkilötietojen käsittely ei ole enää mahdollista ilman suostumusta. Verkkomarkkinoinnin yhteydessä tämä koskee erityisesti vierailijan IP-osoitetta.
  3. the siirtää henkilötietojen käsittely ei ole enää mahdollista ilman suostumusta. Esimerkiksi osana OpenRTB:tä tai paikkamerkkien muodossa et voi enää välittää tietoja, kuten vierailijan IP-osoite.

GDPR:n artikla 9:

Erityisluokkien käsittely

Henkilötietojen käsittely on sitä kiinnostavampaa mainostajille, mitä tarkempaa tietoa on saatavilla sen kohderyhmältä. GDPR suojaa tiettyjä henkilötietoja vieläkin vahvemmin. Näin ollen seuraavien tietojen käsittely on nimenomaisesti kielletty GDPR artiklan 9 mukaisesti:

  • Etninen alkuperä
  • Poliittiset mielipiteet / liitto
  • Maailmankuva/uskonto
  • Geneettiset/biometriset tiedot
  • Terveystiedot
  • Seksuaalinen suuntautuminen

Poikkeukset GDPR:n artiklassa 9

Poikkeukset on määritelty GDPR:n 9 artiklan 2 kohdassa:
  • Rekisteröity antaa nimenomaisen suostumuksensa tiettyihin tarkoituksiin tapahtuvaan käsittelyyn. Käsittely on välttämätöntä rekisteröidyn oikeuksiensa käyttämiseksi ja velvollisuuksiensa täyttämiseksi
  • Tärkeät kiinnostuksen kohteet
  • Käsittely voittoa tavoittelemattoman organisaation toimesta laillisen toimintansa tai jäsenyytensä yhteydessä. Jos rekisteröity on esimerkiksi poliittisen puolueen jäsen, hän voi käsitellä puoluekautta koskevia tietoja sisäisesti
  • Rekisteröity on julkistanut tiedot
  • Oikeudellisissa asioissa
  • Merkittävä yleinen etu
  • Terveydenhuolto ja työlääketiede
  • Julkinen terveydenhuolto / vaarantorjunta
  • Arkistotyö, tieteellinen, historiallinen tutkimus ja rajoitettu tilastoihin

GDPR artiklan 9 mukainen evästebanneri

Kolmannen osapuolen palveluntarjoajat asettavat evästeitä ja keräävät tietoja verkkosivustollesi. Operaattorina olet vastuussa vierailijoillesi tiedottamisesta ja evästeiden vahvistamisesta. Jos kolmannen osapuolen palveluntarjoajat haluavat kerätä ja käsitellä henkilötietoja GDPR:n artiklan 9 mukaisesti, GDPR-evästebannerin on sisällettävä määritellyt tarkoitukset. Olet siis taas kohdeltava herkemmin yleisinä lausuntoina iästä, sukupuolesta jne. Asiakastyytyväisyys ja korkeampi hyväksyntäaste saavutetaan läpinäkyvyyden ansiosta. Saat myös enemmän myyntiä mainostulojen kautta sivustosi mainostajilta.

Mitä GDPR-evästeet tarkoittavat verkkosivustolleni?

Jos olet julkaisija, julkaisija, verkosto, SSP, toimisto tai mainostaja, tarvitset todennäköisesti tulevaisuudessa käyttäjien suostumusta saavuttaa. Tätä varten tarvitset meidän kaltaisen suostumuksen hallintapalvelun Suostumusvastaava.

Evästebanneri GDPR

Keksibanneri kertoo vierailijalle asetetuista evästeistä ja niiden toiminnasta. Sivuston toiminnan edellyttämät evästeet on (loogisesti) hyväksyttävä. GDPR-evästeilmoitus ei saa sisältää ennalta asetettuja rastia. Lainsäätäjä ei määrää, miltä GDPR-evästebannerin tulee näyttää. Käytä siis saamaasi liikkumavaraa ja vapautta Suunnittele evästeilmoitus parhaalla mahdollisella tavalla. Oikealla osaamisella olet lainmukainen ja samalla asiakasystävällinen!

Aseta GDPR-evästeet Consent Managerilla

Suostumuksenhallintapalvelumme avulla saat täydellisen yleiskuvan käyttämistäsi GDPR-evästeistä. Valmiilla suunnitelmilla ja teksteillä yli 30 kielellä pääset heti alkuun, ja ne ovat aina GDPR-yhteensopivia. the integroitu evästeindeksointirobotti Tarkistaa verkkosivustosi päivittäin uusien palveluntarjoajien varalta ja estää automaattisesti kaikki evästeet ilman suostumusta (suostumus). Työkalumme voidaan integroida mihin tahansa yleiseen järjestelmään ja se on yhteensopiva käytännössä kaikkien sovellusten kanssa. Voit mukauttaa GDPR-evästebanneria suunnitteluasi ja sanamuotoasi sekä tehdä muita asetuksia, esimerkiksi painikkeiden suhteen. A/B-testauksen avulla järjestelmä määrittää, mitkä asetukset toimivat parhaiten, esim paras hyväksymisaste vierailijoiden kanssa.

Tietosuoja on tehty helpoksi

Jos käyttäjät käyttävät oikeuksiaan, heidän on toimittava välittömästi. Sinun täytyy täydelliset tiedot anna ne tiedot rajoittaa tai kokonaan Asia selvä. Tämä asettaa sinulle haasteen pystyä määrittämään kaikki nämä tiedot, käsittelemään niitä ja muuttamaan niitä vastaavasti. Se on erittäin helppoa suostumuspäällikkömme kanssa. Hän ei vain anna sinulle lahjoja arvokasta työaikaavaan huolehtii Oikeusvarmuus ja a nopea käsittely käyttäjien pyynnöistä. Ammattimainen reaktiosi ja esimerkillinen arkaluonteisten tietojen käsittely lisäävät asiakkaidesi tyytyväisyyttä. Tämä puolestaan lisää luottamusta yritykseesi (tuotteisiin, palveluihin jne.).

paketteja

perus

Ilmaiseksi

  • yleiskatsaus
  • Sivun enimmäiskatselukerrat kuukaudessa

    5 000
  • Sivun lisäkatselut (hinta per 1000)

    ei mahdollista
  • Verkkosivustoja enintään / max. Sovellukset

    1
  • GDPR-yhteensopiva

  • Suunnittelut / säädöt
  • Valmiit mallit / aloita heti

  • Evästeiden indeksointirobotti
  • Indeksointirobotteja viikossa

    1
  • Tuki / SLA
  • Tuki lipulla

oletuksena
pois

49 €
kuukaudessa

  • yleiskatsaus
  • Kaikki peruspaketin toiminnot plus:

  • Sivun näyttökerrat / kuukausi sisältyy hintaan

    1 000 000
  • Sivun lisäkatselut (hinta per 1000)

    0,05 €
  • IAB TCF -yhteensopiva CMP

  • Verkkosivustoja enintään / max. Sovellukset

    3
  • Suunnittelut / säädöt
  • Kaikki peruspaketin toiminnot plus:

  • Yrityksesi logo

  • Omien kuvioiden luominen

    3
  • Vaihda tekstit

  • A / B-testaus ja optimointi

  • Evästeiden indeksointirobotti
  • Indeksointirobotteja päivässä

    10
  • Tuki / SLA
  • Tuki lipulla

  • Tuki sähköpostitse

Virastopois

195 €
kuukaudessa

  • yleiskatsaus
  • Kaikki vakiopaketin toiminnot plus:

  • Sivun näyttökerrat / kuukausi sisältyy hintaan

    10 000 000
  • Sivun lisäkatselut (hinta per 1000)

    0,02 €
  • Verkkosivustoja enintään / max. Sovellukset

    20
  • Suunnittelut / säädöt
  • Omien kuvioiden luominen

    20
  • A / B-testaus ja optimointi

  • Käyttäjätilit
  • Kaikki vakiopaketin toiminnot plus:

  • Lisäkäyttäjätilit

    10
  • Käyttäjän oikeudet

  • Evästeiden indeksointirobotti
  • Indeksointirobotteja päivässä

    100
  • Tuki / SLA
  • Tuki lipulla

  • Tuki sähköpostitse

  • Tuki puhelimitse

Yrityspois

Ota meihin yhteyttä

  • yleiskatsaus
  • Kaikki virastopaketin toiminnot sekä:

  • Sivun näyttökerrat / kuukausi sisältyy hintaan

    35 000 000
  • Sivun lisäkatselut (hinta per 1000)

    0,02 €
  • Verkkosivustoja enintään / max. Sovellukset

    rajoittamaton
  • Suunnittelut / säädöt
  • Omien kuvioiden luominen

    erikseen
  • Käyttäjätilit
  • Kaikki vakiopaketin toiminnot plus:

  • Lisäkäyttäjätilit

    erikseen
  • Käyttäjän oikeudet

  • Evästeiden indeksointirobotti
  • Indeksointirobotteja päivässä

    300
  • Tuki / SLA
  • Tuki lipulla

  • Tuki sähköpostitse

  • Tuki puhelimitse

  • Omistettu tuki

  • SLA

    99,91 TP1T
  • Valkoinen etiketti
  • Valkoinen etikettiliuos

  • Päätösmanager.net-logon poistaminen

  • CMP omalla verkkotunnuksellasi

    Vastuu ja rangaistukset

    GDPR:n 82 artiklan 2 kohdan mukaisesti jokainen käsittelyyn osallistuva rekisterinpitäjä on vastuussa vahingon vuoksi. Koska verkkosivustosi vierailija antaa suostumuksensa (suostumuksensa) henkilötietojen käsittelyyn, olet vastuussa GDPR:n mukaisesta suostumuksen käsittelystä.

    GDPR:n 83 artiklan 1 kohdan mukaan sakkojen tulee olla tehokkaita, oikeasuhteisia ja (nimenomaan!) varoittavia kussakin yksittäistapauksessa. the Rangaistusten taso riippuu GDPR-evästeitä vastaan tehdyn loukkauksen tyypistä ja vakavuudesta. Lainsäätäjä pitää tietosuojaa erittäin tärkeänä. Asiakkaasi näkevät sen samalla tavalla. GDPR:n noudattaminen on siis oman etusi mukaista sekä taloudellisista että maineeseen liittyvistä syistä.

    Esimerkki: Jos suostumuksen (kuten GDPR:n artikla 9) tai asianosaisten oikeuksia rikotaan, on olemassa sakkojen vaara. jopa 20 miljoonaa euroa tai 4 % globaalista vuosiliikevaihdosta; suurempi määrä ratkaisee.

    Peruspakettimme alkaen Suostumusvastaava on ilmainen ja saatavilla vakiopaketissa alkaen 50 eurosta kuukaudessa.

    GDPR-sivuston tarkistus

    Ilmaisen GDPR-verkkosivuston tarkistuksen avulla voit tarkistaa verkkosivustosi GDPR:n noudattamisen. Suostumushallintaan integroitu evästeindeksointirobotti suorittaa tämän GDPR-verkkosivuston tarkistuksen useita kertoja päivässä löytääkseen ja luokitellakseen uusia palveluntarjoajia ja evästeitä. Olet siis aina turvassa.


    Varmista nyt, että verkkosivustosi on uuden tietosuojalain (TTDSG) mukainen.

    Testaa suostumushallintaa ja tarjoa vierailijoillesi sellainen konkreettista lisäarvoajoka luo luottamusta. Viime kuukausina on toistuvasti raportoitu tietovuodoista ja riittämättömästä yksityisyyden suojasta. Suostumusvastaavan ammattimaisella kyselyllä osoitat vierailijoillesi, että otat tämän aiheen erittäin vakavasti.

    Vielä enemmän: annat potentiaalisille asiakkaillesi kaikki päätökset läpinäkyvästi alusta alkaen. Sillä tulee olemaan positiivinen vaikutus asiaan Verkkosivustosi imago ja vakavuus vaikutus. He eivät vain varmista tietosuojalain noudattamista, vaan myös investoivat aktiivisesti vierailijoiden tyytyväisyyteen. Vähentämällä poistumisprosenttia ja pidentämällä oleskelun kestoa, sijoituksia ja konversioita voidaan optimoida. Tästä näet, että suostumuspäällikkö voi maksaa sinulle paitsi tärkeällä tietosuojatasolla. Uusi tietolaki on ollut strategisesti merkittävä viimeistään sen hyväksymisestä lähtien. Consentmanagerin avulla voit toteuttaa kokonaisvaltaisen ratkaisun, josta sinä sivuston ylläpitäjänä hyödyt monella tasolla. Voit ottaa ensimmäiset askeleet heti.

    Pysyä ajan tasalla!

    tilaa uutiskirje

    FAQ

    Ilmaisen GDPR-verkkosivustomme tarkistuksen avulla voit tarkistaa, asettaako verkkosivustosi GDPR-evästeet oikein. Tämä tehdään Consent Managerin avulla Vaatimustenmukaisuuden tarkistus automaattisesti.

    Sähköisen viestinnän tietosuoja-asetuksen ja GDPR:n mukaisesti evästeet on valittava opt-in kautta. Eli etukäteen
    (oletus) mitään ei ole valittu. GDPR:n mukaan sinun on nimenomaisesti ja aktiivisesti suostuttava evästeiden käyttöön, jos haluat käsitellä evästeitä salli jokainen luokka olisi. GDPR-evästebanneri selittää evästetyypit ja niiden käytön. Suostumus on pakollinen vain niille GDPR-evästeille, jotka sivuston toimivuudesta takuu.

    CMP

    Etkö ole varma, tarvitsetko CMP:tä?

    Jos et ole varma tarvitsetko CMP:tä vai et, ota yhteyttä - autamme sinua löytämään oikean ratkaisun yrityksellesi!

    Ottaa yhteyttä